Absolut CVT en Impuls CVT, de nieuwe Steyr CVT modellen

Geplaatst op: 11-11-2019

De transformatie van de STEYR CVT in twee series: Absolut CVT en Impuls CVT

De CVT-serie krijgt in 2020 een verdere opwaardering. De modellen Absolut CVT en Impuls CVT hebben talloze verbeteringen en doorontwikkelingen ondergaan, die het werken met tractoren nog aangenamer en comfortabeler maken. De nieuwe benamingen maken een duidelijk onderscheid tussen de CVT-modellen mogelijk, die zich qua grootte en techniek van elkaar onderscheiden. De Impuls CVT is door de kortere wielstand compacter en wendbaarder, maar ook lichter t.o.v. de grotere broer, de Absolut CVT.

De nieuwe Impuls CVT laat t.o.v. de voorgangers afzonderlijke veranderingen zien. De nieuw gevormde motorkap alsmede overige designdetails geven hem een fris en karakteristiek uiterlijk. De belangrijkste optimalisatie betreft de motor. In plaats van fase IV voldoet hij nu aan fase V en met de geïntegreerde HI-eSCR2-uitlaatgasnabehandeling stoot hij duidelijk minder deeltjes uit. De langere onderhoudsintervallen van de motor zorgen voor aanzienlijk lagere bedrijfskosten.

De zeer compacte en wendbare zescilinders zijn met name zeer geschikt voor middelgrote en kleine bedrijven. Daar kunnen ze als allroundmachine voor verschillende werkzaamheden worden ingezet. De STEYR 6150 tot 6175 Impuls CVT-serie komt pas in de eerste helft van 2020 op de markt.

De Absolut CVT-modellen bieden een verscheidenheid aan vernieuwingen in en aan de cabine, die nu met een pneumatische vering kunnen worden uitgerust. Aan de binnenkant zorgen onder andere een optimale premium DAB-radio met hoogwaardige luidsprekers en een geïntegreerd handsfreesysteem, een nieuw stuurwiel en een monitorhouder met geïntegreerde contactdozen en extra tablet- en handyhouder voor een beter comfort. Overige comfortelementen zoals extra aflegmogelijkheden zorgen voor een prettige atmosfeer. 

De opstap in de cabine werd compleet opnieuw vormgegeven en met een handwastank en verlichting uitgerust. De houder van de topstang werd voor een stabiele parkeerpositie en een beter overzicht opnieuw gepositioneerd. Als optionele uitrusting krijgt men op meerdere plaatsen aangebrachte persluchtaansluitingen, waarop bijvoorbeeld een uitblaaspistool kan worden aangesloten. Bovendien kan een krachtige compressor met 35% meer vermogen worden besteld. Door de aansluiting op het motorkoelcircuit is deze speciaal voor bandenspanningssystemen geschikt.

Het design van de vele componenten zoals de motorkap, het uitlaatsysteem en de overige onderdelen werden gereviseerd en geven de tractor een nieuw uiterlijk.

De Absolut-CVT’s zijn door hun vermogen met name voor grotere bedrijven en loonwerkers geschikt, die een ideale combinatie zoeken tussen geperfectioneerde techniek en comfort. De nieuwe STEYR 6185 tot 6240 Absolut CVT zijn vanaf de tweede helft van 2020 beschikbaar. Alle Impuls CVT- en Absolut CVT-modellen met fase V Hi-eSCR2-technologie zijn voor HVO-diesel en biologisch afbreekbare transmissieolie vrijgegeven.

Steyr Impuls CVT.jpg